دارچین از جمله ادویه های معطر و خوش طعمی است که در بسیاری از غذاها از آن استفاده می شود. همین موضوع سبب محبوبیت این ادویه شده است. این ادویه از پوست داخلی یک گیاه گرمسیری و همیشه سبز گرفته میشود. در این مطلب قصد داریم شما را با خواص درمانی دارچین آشنا نماییم. در طول قرنهای مختلف از دارچین به عنوان درمانگر مشکلات تنفسی و گوارشی در پزشکی آیورودا استفاده میکرده اند. این در حالی ست که مصریان باستان از دارچین به عنوان عطر استفاده میکردند، و رومیها از آن برای پوشاندن جسد در مراسم تشییع جنازه بهره میبردند. دارچین از پوست داخلی یک گیاه همیشه سبز گرمسیری گرفته میشود. در طول قرنهای مختلف از دارچین به عنوان درمانگر مشکلات تنفسی و گوارشی در پزشکی آیورودا استفاده میکرده اند. این در حالی ست که مصریان باستان از دارچین به عنوان عطر استفاده میکردند، و رومیها از آن برای پوشاندن جسد در مراسم تشییع جنازه بهره میبردند. در کتاب مقدس چندین بار نام دارچین ذکر شده است، و اکثرا به عنوان عطر و روغن مورد استفاده قرار می گرفته است. اسانس دارچین نیز از پوست، برگ و یا شاخههای گیاه گرفته شده است. اما امروزه استفاده از دارچین به عنوان درمانگر دارویی موضوعی است که دانشمندان را متعجب کرده، و آنها را به تلاش برای تعیین مقدار آنتی اکسیدان هایی که در بهبود سلامتی تاثیر گذارند وا داشته است. لا اوری رایت، سخنگوی آکادمی تغذیه و رژیم غذایی، میگوید، “پزشکی با استفاده از گیاهان، تازه آغاز شده است.” “در حال حاضر ما به عقب باز میگردیم و اثبات میکنیم که بعضی از گیاهان ممکن است چه کارهایی برای سلامتی هر فرد بکنند.” دارچین و قدرت درمانی آن انواع دارچین دارچین ۲ نوع اصلی دارد. سیلان یا دارچین درختی که در سریلانکا رشد میکند؛ و گونهی دیگر آن که با نام کاسیا Cassia شناخته میشود، که به طور گستردهای در چین و اندونزی تولید میشود. کاسیا در مقایسه با انواع دیگر دارچین ها دارای عطر و طعم قوی تری است و به دلیل پایین بودن هزینههای آن، ازجمله دارچین هایی است که ما از فروشگاهها تهیه میکنیم و برای طبخ غذا استفاده میکنیم. دارچین سیلان یکی از گرانترین گونه های دارچین است، با طعمی ملایم و شیرین، که احتمالا بهترین گونه ی آن برای سلامتی شما می باشد. کاسیا به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی ازترکیبات گیاهی کومارین میتواند سبب آسیب رسانی به کبد شود. مطالعهای که بر روی ۹۱ نمونه دارچین موجود در فروشگاههای آلمان انجام شده است نشان میدهند، کومارین موجود در پودر دارچین کاسیا ۶۳ مرتبه بیشتر از پودر سیلان است. چوب دارچین، که شبیه لایهای ضخیم و نورد شده است، دارای کومارینی حدود ۱۸ برابر بیشتر از چوب سیلان است که دارای لایههای نازک تری میباشد. ملینا مرینیوک، متخصص تغذیهای که در کمیته حرفهای انجمن دیابت امریکا کار میکند میگوید، “چالش برخی از این درمانهای گیاهی این است که آنها به طور حقیقی یک دارو به شمار نمی روند، به همین دلیل است که نمیدانید با آنها دقیقا باید چه بکنید.” “بسیاری از مسائل هستند که بر ترکیبات دارو اثر می گذارند از جمله: خاک، شرایط پرورش، نحوه نگهداری و خشک کردن ادویه و محلی که گیاه رشد می کند.” دانشمندان از دوزهای مختلف، گونهها و ترکیبات ادویهای متنوعی برای تحقیقاتشان استفاده کردند؛ که این مسائل تحقیقات آنها را با مشکلات فراوانی روبرو کرد. رایت می گوید، “دوزها تا حد زیادی در تحقیقات مختلف متنوع بوده اند،” دوز هایی که در کمتر از ۱ گرم وجود داشته اند تا سطوحی که حتی ممکن است برای انسانها سمی باشند، متفاوت بوده اند. “مدت مصرف کپسول آنها نیز تا حد زیادی متفاوت است. این مشکل کار است، حتی هنگامی که به نتایج مثبت دست مییابیم، چگونه میتوانیم ترکیب و دوز مناسب را برای حداکثر ایمنی ایجاد کنیم؟” حتما این را در نظر داشته باشید که شما دربارهی اینکه دارچین در علم چه جایگاهی دارد، مطالعه می کنید.
دارچین و کمک آن به حفظ سلامت بدن بر اساس تحقیقات اولیه، دارچین دارای پتانسیل بالایی به عنوان درمانگر می باشد. اما کارشناسان همچنان هشدار میدهند که دراین روند علمی، هنوز بسیار زود است که دارچین را به عنوان مکمل غذایی روزانه معرفی کنیم. استوکرت میگوید، ما همچنان در مراحل اولیه تحقیق هستیم و هنوز نمیدانیم دارچین در اکثر افراد چه تاثیری میگذارد. به نظرتان آیا درست است که به راحتی دارچین را با ادویههای دیگر ترکیب کنیم؟ من مطمئنم که خوب است. اما در مورد مصرف هرگونه مکمل باید خیلی احتیاط کرد. وی میافزاید، “من فکر میکنم طعم دلپذیر دارچین میتواند عطر و مزهی خوبی را به غذاهای کم کالری بدهد، و همچنین خواص آنتی اکسیدانی دارچین ممکن است برای کسانی که قصد کنترل قند خون خود را دارند مفید باشد. اما باید این را عنوان داشت که این موضوع نیازمند تحقیقات بیشتری است.